2014. 01. 13.

A GYSEV-vel bővült a Vonatinfo

Karácsony előtt került fel a Vonatinfo térképre a GYSEV vonatainak helyzete. Mint akkor írtuk: egyelőre tesztüzemben működött a rendszer. Január 13-ától, hétfőtől viszont végleges a kapcsolat a két vasúttársaság tájékoztató rendszere között.



A MÁV-START-nál 2011 nyara óta működik a térképes Vonatinfo. Azóta azonban folyamatosan volt igény arra, hogy a GYSEV vonatai is megjelenjenek a rendszerben. Erre 2013 végéig kellett várni, ekkor kerültek fel – egyelőre kísérleti jelleggel – a GYSEV magyar vonalain közlekedő vonatok adatai. 2014. január 13-ától végleges lett ez a kapcsolat, a GYSEV járatai immár éles üzemben vannak jelen a Vonatinfon.

Ungvári Csaba, a MÁV-START vezérigazgatója szavait idézi a két vasúttársaság közös közleménye: „A vasúti szolgáltatás kiemelt, nagyon fontos részét képezi az utasok tájékoztatása. A vasútállomásokon, az ügyfélszolgálati irodákban, a vonatok fedélzetén, telefonon, az interneten, mindenhol lényeges, hogy pontos, és azonnali idejű információhoz juthassanak azok, akik vonattal utaznak. A MÁV-START folyamatosan fejleszti rendszereit, melynek egyik lényeges eleme a Vonatinfo szolgáltatás, ahol a személyszállító vonatok percről percre követhetőek. Nagy örömünkre szolgál, hogy bővülhetett ez a honlapunkon keresztül elérhető felület, és a jól működő közös munka eredményeként, már a GYSEV vonatairól is tájékozódhat az utazóközönség.”

A két vasúttársaság informatikai szakemberei az elmúlt hónapokban elvégezték a szükséges fejlesztéseket, így mostantól a honlapon a GYSEV által közlekedtetett személyszállító vonatok is megjelennek a térképen - a műszaki hátteret érintő kérdéseinkre a GYSEV sajtószóvivője a közeljövőben ígért választ. Addig is, a fejlesztésnek köszönhetően az utazóközönség az összes magyarországi személyszállító vonatról azonnali információkat kaphat.

„A mai, felgyorsult világban nagyon fontos, hogy egy vasúttársaság azonnali információkat közöljön a vonatairól. Ezt a célt szolgálta a GYSEV utastájékoztató rendszerének komplex fejlesztése az elmúlt években, és ez a célja a mostani fejlesztésnek is. Az együttműködést elősegítette, hogy társaságunknak kiváló a kapcsolata a MÁV Zrt., és a MÁV-START Zrt. vezetőivel” – mondta Kövesdi Szilárd, a GYSEV vezérigazgatója. 

A vonatinfo.mav-start.hu térképet mostantól a GYSEV honlapjáról is elérheti az utazóközönség – hirdeti a két vasúttársaság.
Az országos lefedettségű Vonatinfo alkalmazást a magyarok mellett többek között az osztrák, a német, a cseh és a szlovák vasút is használja a saját menetrendi és forgalmi rendszerük adataira alapozva.


RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.