2014. 11. 29.

Stadtbahn-siklás Düsseldorfban

Kisiklott a Rheinbahn egyik Stadtbahn-szerelvénye Düsseldorfban. Az egyetemi campus közelében történt balesetnek tíz sérültje van, közülük egy súlyos. A közlekedés az oldalukra borult kocsik mentése és a pálya helyreállítása után, alighanem csak december első napjaiban indulhat újra.


Kisiklott a Duisburg és Düsseldorf között közlekedő U79-es jelzésű Stadtbahn-vonalon közlekedő egyik, két B80-as sorozatú – 4212+4251 összeállítású – Stadtbahn-kocsiból csatolt szerelvény pénteken délelőtt. Az Universität megálló közelében egy szűk jobbos ívben lépett ki a pályáról a szerelvény első kocsija, magával rántva a második járművet is. A Stadtbahn-motorkocsik oldalra fordultak. A balesetben tíz utas megsérült, közülük egyet súlyos, életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, ám délutánra már javult az állapota.


A baleset egy szűk, menetirány szerint jobbra vezető ívben történt. A Rheinische Post oldalára felkerült videófelvételek szerint a szerelvény meglehetősen nagy sebességgel haladhatott, ám el csak feltételezés, a baleset pontos okait vizsgálják a szakemberek. A baleset kapcsán a Rheinbahn első embere nevében a társaság szóvivője úgy nyilatkozott, hogy amióta vezérigazgató tizenkét éve a cégnél van, azóta ilyen esetről még csak nem is hallott – fogalmazott Dirk Biesenbach szóvivő.


A baleset utáni műszaki mentés, a roncsok eltávolítása és a megrongálódott pálya helyreállítása miatt december 1-jén üzemkezdetig biztosan korlátozások várhatók az U79-es viszonylat mellett a 701-es, a 707-es és a 709-es városi villamosjáratok forgalmában.

(a képek forrása: RP Online)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.