2020. 06. 01.

Közvetlen Kocsi: Közlekedéspolitikai kibeszélő

Mellékvonal-bezárás? Járatritkítás? Mi ezzel az egésszel a baj és mi az, amit nem ártana rendbe tenni? Hogyan lehetne rövid úton valami pozitívat is kihozni a „reformokból?” Vajon mennyire volt nehéz beismerni azt, amit már eddig is lehetett tudni? Erről is beszélgetünk a Közvetlen Kocsi soron kívüli kibeszélőjében, ahol a mellékvonalakkal kapcsolatos kérdések a téma. Podcast a hajtás után.




Az elmúlt hetek közlekedéspolitikai kérdése, majd az azokra adott vasúti és buszos válaszokról szóló írások, a hivatalos beismerés és az azok kapcsán tett olvasói kommentek miatt fontosnak tartottuk a témát elővenni és átbeszélni a fő pontokat a Közvetlen Kocsi rendkívüli kiadásában is. Érdemes hát meghallgatni ezt a műsorunkat is, hiszen számos kérdésre kaphat választ a hallgató és látni fogjuk: lehet, hogy rosszabb az, ami most történik, mintha tényleg be is zárnának egy-egy mellékvonalat. És ne felejtsük: mindezt a mi adónkból teszik.

[Megjegyzés: bár Magyarics Zoltán nyelvbotlásként órás zalaegerszegi IC-ütemtől beszél, Zalaegerszeg természetesen önmagában kétóránkénti. Viszont az elővárosi menetvonalak szempontjából a kombinált Zalaegerszeg/Szombathely IC-ütem órás menetvonal-foglaltságot jelent a 30a-n. A pontatlanságért elnézést kérünk.]

Közreműködött: Adorján Péter, Berky Dénes, Halász Péter, Magyarics Zoltán, Mellár Marcell és Szundi Szabolcs.

Station Voice: Vass Gabriella és Pongrácz Dániel.

Zene: Klaus Doldinger & Passport - Loco-motive.

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.