2021. 06. 16.

Közvetlen Kocsi: 30 éves az IC-közlekedés Magyarországon

1991. június 2-án lépett életbe az 1991/1992-es vasúti menetrend: miközben Németországban már az ICE-hálózat első járatai indultak el, Magyarországon elkezdődött a „vasúti rendszerváltás”. Ugyanis Budapest és Miskolc között elindultak a régebbi expresszeket felváltó InterCity-vonatok. Podcastunk a hajtás után.




A hazai IC-közlekedést retro InterCity-vel köszöntötte a MÁV-csoport, a RegionalBahn szerkesztősége pedig retro-sztorizós podcasttal készített az évforduló okán. Áttekintjük, hogy hol, hogyan indultak be az InterCity-k és számunkra mit jelentett, milyen változást hozott az életünkbe az expresszvonati rendszert kiváltó minőségi távolsági közlekedés.
Dr. Kormányos László, a MÁV-START Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató helyettese pedig arról is beszélt, hogy hol van a helye a hazai vasúti közlekedésben és a MÁV-START kínálatában az IC-knek és hogy milyen jövőt szán e vonatnemnek a vasúttársaság. Emellett pedig kitekintsét kaptunk az idei újabb retro-események kínálatára is.


Közreműködők: Halász Péter, Magyarics Zoltán, Mellár Marcell, Szundi Szabolcs
Station Voice: Vass Gabriella és Pongrácz Dániel
Zene:
  • Klaus Doldinger & Passport - Loco-motive
  • Space - Fasten Seat Belt

RegionalBahn szerkesztőség

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.