2012. 01. 23.

Parázsló metró

Ismét égett a berlini metró. Ezúttal a kisprofilú U2-es viszonylaton kellett a tűzoltókat is értesíteni a rendkívüli esetről, de most a BVG munkatársai is meg tudták fékezni a lángokat még a hivatásos szakemberek kiérkezése előtt.


Tíz napon belül harmadszorra kellett tűzriadó miatt leállítani a berlini metró forgalmát. Ezúttal az U2-es viszonylaton, a Zoologischer Garten megálló közelében tapasztaltak füstöt hétfő délelőtt. A forgalom emiatt három óra hosszára állt le. Az tűz okaként a BVG egyértelműen kizárta a műszaki hibát.
A tűzoltók előbb kábeltűzről beszéltek, később azonban felmerült, hogy valamilyen hulladék izzott az alagútban. Végül arra jutottak a hozzáértők, hogy valószínűsíthetően egy égő cigarettacsikk okozott riadalmat. A tűzeset nyomán nem sérült meg senki sem.
A BVG adatai szerint évente százas nagyságrendben tapasztalják a dohányzási tilalom megszegését. A renitens utasoknak 15 eurós bírságot szabnak ki, azonban adott esetben – többszöri tettenérés után – ki is tilthatják őket a metróból.
Az elmúlt tíz nap során ez volt a harmadaik tűzeset a berlini metróban, aminek nyomán kisebb-nagyobb mértékben korlátozni kellett az utasforgalmat.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.