2014. 10. 24.

Őszi sűrítés Bécsben

Október 27-étől kisebb korrekciókra kerül sor a bécsi városi közlekedés menetrendjében. Sűrűbben jár az U6-os metró és bővül az üzemidő több vonalon is.


Október 27-én lép életbe az új menetrend a bécsi közlekedésben. Több forgalmas vonalon bővül a kínálat és lesz olyan járat, amelyik üzemidejét bővíti a Wiener Linien.
Az U6-os metróvonalon október 27-étől a reggeli csúcsban sűrűbben indulnak a vonatok, a járatok 2,5 percenként követik majd egymást. A zsúfolt metróvonalon a sűrítésre azáltal nyílt lehetőség, hogy az elmúlt időszakban újabb metrókocsikat állított forgalomba a közlekedési vállalat az idén 25 éves metróvonalon. A napközben időszakban, 9 és 13 óra között a mostani 5 perces ütem helyett pedig 4 percenként járnak majd a szerelvények, átlagosan mintegy 20 százalékkal nagyobb kapacitást biztosítva.

Az U6-os vonalon az új, T1-es sorozatú metrókocsik forgalomba állításával nyílt lehetőség a sűríésre

A metró mellett a villamoshálózaton is változások várhatók. A jelentős utasforgalmat lebonyolító 43-as és 44-es villamosok vonalain az esti órkban tovább húzzák majd a sűrűbb, csúcsidei követést: munkanapokon 18 és 21 óra között 5-7,5 perces követést biztosítanak a 43-as vonalon, míg a 44-es esetében 19:30 és 22:30 között marad majd a 7,5 perces követési időköz. A Wiener Linien jelezte: a 43-as Bécs második legforgalmasabb villamosvonala.

A 43-as Bécs második legforgalmasabb villamosvonala, így mindenképpen igényli a sűrítést az esti időszakban

A buszok között is lesznek változások: a 11B járat november 8-ától szombatonként is segíti a 11A járatot a Friedrich-Engels-Platz és a Hillerstraße közötti szakaszon: a közös követés az igen frekventált szakaszon így szombaton délelőtt is öt perces lesz majd.

A 11B jelzésű busz eddig csak hétköznap segítette a legterheltebb szakaszon a 11A vonal forgalmát, de a betétjárat november 8-ától szombatonként is közlekedik majd
(fotók: Halász Péter)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.