2016. 06. 30.

Wifi a metróban

Sikeresnek tűnik a próbaidőszak alapján a BVG nyilvános wifije. Az Osloer Straße állomáson lezajlott próbaidőszak tapasztalataiból kiindulva további belvárosi, forgalmas állomásokon kínál nyilvános és ingyenes internetezési lehetőséget.


A BVG nyolc metróállomásra telepít nyilvános és ingyenes wifit, miután a visszajelzések szerint az utasok örömmel fogadták a kísérleti berendezést az Osloer Straßénál. Az első ütemben érintett állomások a következők lesznek: Mehringdamm, Möckernbrücke, Gleisdreieck (az U2-es metró szintje), Alt-Tempelhof, Hausvogteiplatz, Bülowstraße, Rosa-Luxembourg-Platz és a Nollendorfplatz (az U2-es metró szintje). A következő fázisban további csomópontokon telepítenek még majd wifit: többek között a Zoologischer Gartennél, Rathaus Spandau állomáson, a Hermannplatzon és a Leopoldplatzon.
A szolgáltatás használata egyszerű, csak el kell fogadni a felhasználási feltételeket a „BVG Wi-Fi” nevű hálózatra való csatlakozás után. Az egyszeri regisztráció után hét napig használható, utána kell megint elfogadni a felhasználási feltételeket a BVG tájékoztatása szerint.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.