2011. 12. 14.

Fentmaradtak az utasok

A német nyelvterület nem szűkölködik mostanában a járművezetői hibákban. Wolfsburgban az ICE haladt át, a svájci Aarauban egy IR felejtett el megállni, míg Berlinben az U7-es metró egyik szerelvénye megállt ugyan a végállomáson, de az utasok fent maradtok a vonaton.


A minap a német főváros U7-es metróvonalának keleti végállomásán, a spandaui városházánál megállt ugyan a metró, de nem nyitott ajtót, hanem kisvártatva továbbhaladt a kihúzóba. A járművezetőnő ott nyitotta ki – előírásszerűen – az összes ajtót, közölte a BVG.
Az utasok szerencsére nem a sínek közé szálltak le a metrószerelvény majd méter magas padlójáról, hanem az üzemi járdára, aminek a túloldalán egy másik, indulásra kész szerelvény állt, amelynek vezetője, amint észrevette az utasokat a számukra tiltott helyen, felszólította őket, hogy szálljanak be a vonatába, majd visszavitte őket az állomás utasforgalmi részére.
Az érkező helyett az induló peronról távozhattak az utasok Rathaus Spandauban. A képen az U7-es induló peronja a szóban forgó végállomáson
(fotó: Halász Péter)

A Der Tagesspiegel értesülései szerint a BVG bár azt mondja, hogy mindenkit metróval vittek vissza, szemtanúk azt mondják, hogy volt, aki gyalog indult vissza a peronhoz a sínek között és – mivel a másik vonat túl gyorsan ment vissza a peronhoz – az üzemi peronon is maradtak utasok.
A járművezetőnő ellen fegyelmi vizsgálatot indított a BVG, mivel az utasokat a cég szerint veszélybe sodorta.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.