2013. 03. 20.

Marad a BKV az agglomerációban

A fővárosi agglomerációt a BKV járművei és sofőrjei szolgálják majd ki, csak éppen a Volánbusz alvállalkozójaként – írja a Népszabadság.

A lap szerint semmilyen feltétel nem adott a főváros környéki buszjáratok átvételéhez a Volánbusz társaságnál, ez derült ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM) tartott legutóbbi egyeztetésen. A lap szerint a tárca ennek ellenére politikai okokból mégis ragaszkodik a szolgáltatóváltáshoz.
A találkozón Németh Lászlóné fejlesztési miniszter, Tarlós István főpolgármester, valamint az érintett cégek – Volánbusz, Budapesti Közlekedési Központ (BKK), BKV – vezérigazgatói vettek részt.
A tárgyalófelek a lap információi szerint arra jutottak, hogy az agglomerációs járatokat továbbra is a BKV üzemelteti majd saját járművekkel és sofőrökkel, csak éppen a Volánbusz alvállalkozójaként. A résztvevők annak ellenére így döntöttek, hogy jelenleg érvényes tender zajlik az ügyben.
A Volánbusz március 1-jén írt ki pályázatot 2013. május 1-je és 2014. január 31-e közötti időszakban történő szolgáltatásra a jelenleginél 35-40 százalékkal kisebb teljesítményre. A fővárosi közlekedési társaság, illetve a felügyeletével megbízott (BKK) viszont még nem adta be pályázatát.
A cégvezetők ugyanis olyan ajánlatot szeretnének tenni, ami nyereséget is hozna. Ám ilyen szerződésre kevés esélyük van, jó esetben a jelenlegihez hasonlatos feltételek és díjtételek mellett folytathatják ugyanazt a tevékenységet – írja a lap.

MTI

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.