2013. 04. 08.

Jönnek a 430-asok

Megkapta az engedélyét az EBA-tól a stuttgarti S-Bahn új motorvonata. A 430-as sorozatszámmal jelzett szerelvények májustól lényegében kiszorítják az összes, még üzemelő, régebbi motorvonatot.


Március végén megkapta a korlátozás nélküli típusengedélyt az EBA-tól a DB Regio új gyorsvasúti motorvonata. A 430-as sorozatú vonatok májustól váltják fel teljesen a jelenleg még működő 420-asokat. Azonban ez még nem automatikus. A vonatokat további próbák után lehet csak utasforgalomba állítani, ez azonban már nem befolyásolja az EBA által kiadott típusengedély sorsát. Ezeken a próbameneteken még a gyártó és a DB Regio képviselői vesznek részt. A sikeres próbamenetek után kerülnek át a vonatok a stuttgarti S-Bahn plochingeni báziásra és ezzel a DB AG állagába.
Az új motorvonatok forgalomba állítása a július 1-jén életbe lépő új közszolgáltatási szerződésben vállalat kötelezettsége a DB Regionak, amelyet most úgy tűnik, sikerrel megtörténhet.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.