2013. 12. 18.

Bevásárol az MVG

Újabb autóbuszok vásárlását határozta el a müncheni MVG. Összesen hatvan új járművet vásárolnak: 12 pótkocsis szerelvényt – 12 buszt és 12 pótkocsit –, 18 csuklóst és 18 szóló autóbuszt kap a bajor főváros.


Összesen 16 millió euró értékben bővíti a járműparkot az MVG. A müncheni városi közlekedési társaság 18 csuklós és 18 szóló autóbuszt vásárol majd, emellett pedig máris bővítik a 2012 végén rendelt és nemrégiben forgalomba állított pótkocsis szerelvények flottáját is.

Az MVG tovább bővíti a láthatóan sikeres pótkocsis flottát. A képen a Solaris-Göppel szerelvények láthatók

A tervek szerint a 18 szóló autóbusz is alkalmas lesz majd a pótkocsik vontatására, így könnyen lehet őket a pótkocsis vonalakon is bevetni: ez jelenleg a 60-as járat. A tervek szerint az új buszok az 51/151-es és az 53-as vonalakon állnak majd forgalomba.
A csuklós autóbuszokat alapvetően a meglévő járművek cseréjére használja majd az MVG, míg a szóló buszokból 19 darab a járműpark bővítését szolgálja majd.
A járműveket, hasonlóan az X30-asra szánt csuklósokhoz, az MAN szállíthatja majd, az első buszok 2014-ben állnak majd forgalomba.

Az új buszokat az MAN szállíthatja majd
(fotók: SWM/MVG)

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.