2022. 09. 03.

Bézével Tiszakécskétől San Franciscoig

Nyárvégi adásunk igazán színes kínálattal jelentkezik: beszélünk a második balatoni retro hétvégéről is, de szóba kerül a MÁV-HÉV 135. születésnapja is. Megnézzük, mit hozhat Vitézy Dávid államtitkársága az országos közlekedésnek megrendelői szinten, beszélgetünk a gyorsított Railjetekről és az is kiderül, hogy hogyan lehet egy Bzmot-tal eljutni San Franciscoba?







Shownotes


01:40 – Négy esztendeje, 2018-ban indult el podcastunk, akkor még név nélkül. Az első adásunk itt hallgatható meg, az összes többi pedig ide kattintva böngészhető.

02:50 – A második balatoni retro hétvégéről készült képes beszámolónk itt olvasható.

04:46 – A Komplex Rail Di 3.629-es, akarjuk mondani 618 629-es NoHAB-jának kalandos előéletét itt olvashatják hallgatóink.

15:13 – Az „ez nem kosz, ez retro!” mondásunk a 2021-es nyári retro hétvégék második kiadásán született, az erről szóló podcastunk itt hallható.

15:46 – A 2020-as retro hétvége kapcsán már Magyarics Zoltán jelezte, hogy bizony a gőzöst a sima menetrend szerinti gyorsvonat elé tenni némileg karcos ötlet.

19:00 – Vitézy Dávid államtitkár utasította a MÁV-csoportot, hogy Kőbánya-Teher biztosítóberendezését sürgősen állítsák helyre. Helyreállították.

1:11:10 – A szóban forgó Bézé a 117 214-es volt, ez látható írásunk (nagyítható) kisképén Tiszakécse állomáson.

1:16:35 – San Francisco trolihálózatáról és a neves fordulóról itt láthatók mozgóképes felvételek.


1:18:00 – Szundi Szabolcs trolihálózat-portréi a Közlekedési Osztály oldalán olvashatók: szóba került már Jihlava, Ústí nad Labem, České Budějovice, és a pilzeni troli születésnapjáról is beszámolt.

1:19:23 – San Francisco villamosairól már írt itt és itt írt Magyarics Zoltán kollégánk; a CalTrainről pedig még 2014-ben számolt be képes összeállításban, a villamosítási projektről pedig itt írtunk részletesebben.

Közreműködők: Adorján Péter, Halász Péter, Magyarics Zoltán, Mellár Marcell, Szundi Szabolcs.

Station Voice: Pongrácz Dániel.

Főcímzene: Silent Partner - Winter Embrace.

Végefőcím: September - Florida.

RegionalBahn szerkesztőség

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.