2013. 05. 14.

Felvétel indul!

Kereken száz járművezetői álláshely betöltésére írt ki pályázatot a müncheni közlekedési társaság, az MVG. Az új munkatársakat plakáton is keresik. Szükség is van rájuk: ha a hatóság végre engedélyezi az új járműveket, akkor a sűrűbb menetrendhez több kocsivezető kell.




Plakátokon is hirdeti magát a müncheni MVG: járművezetőket keresnek az autóbusz, villamos és metró üzemág számára. Csak az idei esztendő végén tervek szerint 3,4 %-kal bővítik a szolgáltatási kínálatot. Az MVG-nél 2011 óta összesen háromszáz új járművezető állt szolgálatba, amelyre a korábban megkötött kollektív szerződés és bérmegállapodás teremtett lehetőséget.
Az MVG most közleményük szerint plakátkampányt is kezdett, hogy minél több járművezető-jelöltet nyerjenek meg maguknak. A hirdetésekhez három igazi járművezető, egy-egy metrós, villamosos és buszos kolléga adta az arcát.


A felvételi követelményekről azt közölte az MVG, hogy elvárás a betöltött 21. életév, felelős, elkötelezett munkavégzés és az, hogy a jelölt kész legyen a folyamatos üzem érdekében akár hétvégén, ünnepnapon és éjszaka is dolgozni. A buszvezetők esetében követelmény a B kategóriás jogosítvány, a képzés hossza pedig attól függ, hogy milyen kategóriára érvényes jogosítványa van a jelölteknek. A kötött pályás ágazatok esetében a jogosítvány nem feltétel, itt három hónap után kerülhet a jelölt „vezető beosztásba”. A jogosítvány kapcsán egyébként a közlemény tartalmának ellentmond az, hogy az MVG honlapján található leírásban kötelezőnek írja a villamos- és metróvezetők esetében is a B-s jogosítványt.
A jelentkezők további részleteket az MVG honlapján tudhatnak meg.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.