2011. 06. 07.

Új menetrend Bécsben

Bár messze van még az osztrák nyári szünet kezdete, már most tudni lehet, hogy az iskolamentes időben milyen módon változtatja meg a menetrendjét a Wiener Linien. Közleményben tudatták: több autóbuszviszonylaton sűrűbben követik egymást a kocsik.

A Wiener Linien közleményében adta hírül, hogy a július 1-jén kezdődő nyári szünetben megváltozik egyes viszonylatok menetrendje. A nyári iskolamentes időszakban sűrűbben indulnak a kirándulóhelyeket érintő járatok.
Különös figyelmet érdemel a Wienerwaldbus-rendszer részét képező 38A járat sűrítése: reggel fél kilenc és fél tizenegy között a megszokott tíz perces helyett öt perces követéssel járnak a buszok Heiligenstadt metróállomása és a Kahlenberg között. Ugyancsak alkalmazkodik a nyári szünethez a Dr. Richard által üzemeltetett ottakringi körjárat, a 46B és 146B viszonylat is.
Az ottakringi körjáratok, a 46B és a 146B viszonylatok is alkalmazkodnak a nyári szünet miatt megnövekvő kirándulóforgalomhoz

A Wiener Linien máshol is ajánlja a közösségi közlekedést. Felhívták a figyelmet, hogy az U4-es metróval elérhető a schönbrunni állatkert és Hietzingtől tovább a 60-as villamossal, majd a 60B busszal a lainzi állatkert is elérhető. Ugyancsak fontos kirándulóhely a Wienerberg, ahol az oberlaai gyógyfürdő található, ide az U1-es metró Reumannplatz végállomásától a 67-es villamossal utazhatunk – írja a Wiener Linien.
A nyári menetrend július 1-jétől lép életbe.

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.