2011. 11. 25.

Édességek az ÖBB-től

Amíg a németek éppen szűkíteni akarják a fedélzeti gasztronómia szolgáltatásait, addig az ÖBB éppen ellenkezőjét teszi: bővíti a választékot. Akik nem akarnak hatalmas lakomába bocsátkozni, azok sem maradnak ezentúl éhen, hiszen kis snackekkel készül az osztrák vasút.


Az ÖBB valamennyi étkezőkocsijában, bisztrójában és a mobil büfékben is kapható három új, olcsó, könnyed falatozásra tervezett csomag.
Az első a Frühstück-Snack nevű összeállítás: egy croissant, vaj, lekvár és egy kávé (vagy tea, forró csokoládé) 3,90 euróba kerül. A második a Süßer-Snack: egy csokoládés csigáért és egy kávéért (vagy teáért, forró csokoládéért) 2,90 eurót kérnek a büfések. Ezt a két csomagot reggelire ajánlja az ÖBB, de az étkezőkocsikban és a Railjet-bisztrókban egész nap felszolgálják, ha a kedves vendég úgy kéri.
A harmadikat, a Pikanter-Snack fantázianevű csomagot egész nap kínálják, 3,90 euórért cserében. A csomagba egy sonkás zsemle mellé egy alma és egy két decis ásványvíz kerül.
(fotók: ÖBB)

Az eddigi visszajelzések alapján az utasok örülnek az új lehetőségeknek. Azonban többen hiányolták a napközbeni menüből a meleg italokat, sokan szívesebben választanák a víz helyett a kávét, teát, forró csokoládét. Mások pedig azt javasolták, hogy legyen még több egészségesebb étel a kínálatban. Az ÖBB az első hetek, hónapok tapasztalatai alapján biztosan módosítani fogja a kínálatot, hiszen az olcsó úti csomagok sokak tetszését elnyerhetik.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.