2013. 01. 25.

Jó az új pálya

Alig több mint egy éve adták át a közönségnek München egyik legújabb villamosvasúti vonalát. Az Effnerplatz és St. Emmeram közötti vonalhosszabbítása sikeres, megkedvelték a helyiek a villamost.

A kezdeti lelkesedés után is sikeresnek tekinthető a 2011. december 10-én átadott villamosvonal a müncheni Effnerplatz és St. Emmeram között. A 16-os és időszakosan a 18-as villamos által kiszolgált pályarész fogadtatása kapcsán kérdezte meg az MVG a környéken lakókat és a villamost választó utasokat. A felmérés eredménye szerint a megkérdezett ezer ember 91,8 százaléka kifejezetten elégedett az MVG új szolgáltatásával. A megkérdezettek mintegy fele naponta, 70%-uk pedig hetente többször is használja a villamosokat.

A 16-os villamos az új St. Emmeram-i végállomáson
(fotók: Halász Péter)

Az MVG a mért igen magas utasszámok és a további utazók megnyerése érdekében a decemberi menetrendváltással a délutáni csúcsidőszakban hosszabb időre terjesztette ki az öt perces követési időközt.

Halász Péter

2 megjegyzés:

 1. Ez jó hír. Esetleg lehetne, hogy az ilyen hírekhez valami térképlinket raktok be? Persze meg tudom találni google mapsen, de akkor is :)
  Hátha tudtok valamit, amit mi, egyszerű olvasók nem.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük az észrevételt, igyekszünk erre figyelni a jövőben!

   Törlés

Figyelem!

Oldalunkon általában előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését jogát fenntartjuk. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.