2012. 05. 11.

Hét vasúti járatpár visszaállítását kezdeményezi Balassagyarmat

Balassagyarmat azt javasolja, hogy a június 15-étől életbe lépő új vasúti menetrendbe kerüljön vissza hét vasúti járatpár – mondta az MTI-nek Medvácz Lajos (Fidesz) polgármester pénteken.


Medvácz Lajos szerint reálisak az igényeik, hiszen április 15-ével 35 járatot szüntettek meg a térségben, ebből hetet állíttatnának vissza.
A járatok egyike a Keleti pályaudvar és Balassagyarmat között közlekedő sebesvonat, amelynek megszüntetése a polgármester szerint óriási botrányokkal jár. Emellett a Balassagyarmat–Ipolytarnóc, Balassagyarmat–Aszód, és Balassagyarmat–Vác vonalakon közlekedő járatokról van szó.
A polgármester azt is nonszensznek nevezte, hogy a Balassagyarmatra adott, Balassagyarmat felirattal ellátott Desiro vonatok Debrecen környékén szolgálnak.
A nyugat-nógrádi városban április 3-án lakosok, diákok, vasutasok, polgármesterek, szakszervezeti vezetők tartottak tiltakozó demonstrációt a vasúti járatcsökkenés ellen. Medvácz Lajos polgármester, valamint Balla Mihály és Nagy Andor, a balassagyarmati és a szécsényi térség fideszes országgyűlési képviselői 5-én Völner Pál államtitkárral tárgyaltak, és azt az ígéretet kapták, hogy az újabb menetrendet folyamatos egyeztetéseken alakítják ki.
Mint Medvácz Lajos elmondta: menetrendi javaslatukat és a szakmai háttéranyagokat eljuttatják Fónagy János májustól kinevezett kormánybiztosnak.

MTI-hír

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.