2012. 06. 23.

Kiégett a Síntrabant

Kiégett egy gyorsvasúti szerelvény mozdonya Essen mellett szombaton délután. A 143-as sorozatú mozdonyból és a Ruhr-vidékre olyannyira jellemző x-Wagenekből összeállított szerelvény gépe kapott lángra Kettwignél. A tüzet a tűzoltók fékezték meg, a mozdonyvezető megsérült.




Június 23-án, szombaton kora délután Essen Hauptbahnhofról Köln-Nippesbe tartott az S6-os viszonylaton a 143 309-es számú géppel az élén az x-Wagenekből álló szerelvény, amikor Essen-Kettwignél füstöt észlelt a mozdonyvezető. A járművet vezető hölgyet füstmérgezés gyanújával szállították kórházba.
A hírek szerint az S 30627 számban közlekedő szerelvény mozdonya az állomás váltókörzetében kapott lángra és a motor, a légsűrítő és az egyenirányító is lángokban állt. A mozdonyvezető megpróbálta megfékezni a lángokat, ami végül csak a helyszínre érkező tűzoltók hosszadalmas munkájával sikerült.
A vonatot az utasok még el tudták hagyni, mivel a kocsik – amelyek átjárhatók – a peron mellett voltak. Azonban az ellenkező irányban közlekedő vonat utasai nem voltak szerencsések: a tűzoltás miatt várakozniuk kellett a vonaton és csak nagy nehezen tudták elhagyni a szerelvényt.
A tizenhárom óra körül történt tűzeset miatt este fél hétig volt a forgalom elől elzárva a pálya, ekkor tudták az Essen felé tartó vonatok számára használhatóvá tenni a vágányt. A másik irányban – Düsseldorf és Köln felé – hosszabb ideig tart a vágányzár.
(a képek forrása: Der Westen, további képek: www.derwesten.de)

Érdekesség, hogy a kigyulladt mozdonyt és szerelvényét nem a DB AG gépével, hanem a DB-csoporthoz tartozó Euro Cargo Rail egyik Class 66-osával vontatták el a helyszínről.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.