2013. 12. 17.

Születésnapi különvonat

December 22-én, vasárnap több vasútbarát is születésnapi fotósvonattal lepi meg magát. A Budai-hegységben, a Gyermekvasút vonalán gőzvontatású fotósvonat közlekedik majd.


A tervek szerint a vegyesvonat egy kályhás LÁEV-motormellékkkocsiból és egy-egy négytengelyes fedett, illetve pőrekocsiból áll majd. A tervek szerint 10 órakor kezdődik majd a program, ekkor indul majd a különvonat, amely hegymenetben a 490,056 + Mk45 2006 + LÁEV 22 + Ga + Ja összeállításban közlekedik majd. A gőzös hegymenetben szertartállyal előre megy majd, a teherkocsik fékállása a tervek szerint ugyancsak a hegy felé néz majd. A menet különlegessége, hogy a gőzös kazánja rendszerint a Széchenyi-hegy felé áll, a különmenet miatt fordítják meg a különlegességnek számító hűvösvölgyi fordítókorongon a 490-est.
A vonat a Széchenyi-hegy felé várhatóan csak Virágvölgyben áll meg fotózási célból, Széchenyi-hegyre fél tizenkettő körül érkezik majd a menet. A gőzös itt vizet vesz, majd körüljárás és különféle tolatási mozgások után 12:15-kor indul majd vissza Hűvösvölgybe a külön fotósvonat, útközben számos fotómegállással. A szerelvény várhatóan fél kettő körül fut be a hűvösvölgyi végállomásra.
A különvonat három, születésnapját ünneplő vasutast-vasútbarátot köszönt majd: ezúton is gratulálunk Csanádi Sándornak, Markója Szilárdnak és Mohácsi Sándornak!

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.