2018. 02. 22.

Vágányzári előzetes Bécsből

A hagyományos évértékelés mellett a Wiener Linien a minap arról is beszámolt, hogy ebben az évben milyen fejlesztésekre, felújításokra lehet számítani majd. Az biztos, hogy a villamosvágányok rendbetétele továbbra is napirenden van.





A Wiener Linien 26 millió eurót költ a teljes hálózat felújítására, ez negyven helyszínen jelent beavatkozást: 9000 méternyi vágányzat újul majd meg, hatvan kitérő és harminc kereszteződés cseréjére kerül majd sor március elejétől, amikor az első komolyabb munkálatokra sor kerül majd.
A 2018-as villamospálya-felújítási program egyik alappillére a Ring vágányainak cseréje lesz majd. Itt a húsvéti és a pünkösdi időszakban kell forgalomkorlátozásokra számítani, miközben összesen 1800 méternyi vágányt cserélnek majd ki a szakemberek. Március 23-ától április 2-áig és május 9-étől 21-éig a közúti forgalomban is korlátozások lesznek, valamint vágányzári menetrend lép életbe a Ringen közlekedő 1-es, 2-es, 71-es és D jelzésű villamosok esetén.

Húsvétkor és pünkösdkor a Ringen újul meg a villamosvágányok egy része, emiatt az itt közlekedő járatok számára vágányzári menetrend lép majd életbe
(fotó: Halász Péter)

A másik fontos helyszín a Hernalser Haupstraße és térsége lesz majd. A Neubaugürtelen a Märzstraße és a Felberstraße; az Am Spitzen pedig a Pragerstraße és a Schloßhofer Straße között újulnak meg a villamosvágányok. Ugyancsak felújítják szakaszosan a 43-as villamos által használt síneket is az Elterleinplatznál és az Alserstraße Brünnlbadgasse és Lange Gasse közötti szakaszán.
A Wiener Linien jelezte: a lehető legtöbb helyen a munkavégzések megfelelő ütemezésével igyekeznek azt elérni, hogy a villamosforgalom jelentős zavarása nélkül haladjanak a felújítási munkák, a teljes kizárással járó munkafázisokat üzemszünetre próbálják meg ütemezni a legtöbb helyen.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.