2012. 05. 12.

Kisiklott tehervonat

Kisiklott egy tehervonat pénteken délután Bremenhavenben, miután egy ellenkező irányban haladó gépmenet belement.


A negyven konténerszállító kocsiból álló 69137 számú tehervonat mintegy 20 km/h-s sebességnél siklott ki, amikor járt ki a kikötői rendezőpályaudvarból. Egy kitérőnél ütközött össze egy ellenkező irányban közlekedő mozdonnyal. A gép vélhetően a továbbhaladást tiltó főjelző ellenére ment tovább és az egyvágányú pályarészt elhagyó szerelvénybe szaladt. A gép kisiklott, ugyanez történt a tehervonat hét kocsijával is. A szóban forgó mozdony egy felsővezetéktartó oszlopnak dőlve állt meg.
A baleset helyszínén készült felvétel
(forrás: www.einsatz-magazin.de)

A mozdonyvezetőt könnyebb sérülésekkel szállították kórházba. A műszaki mentés miatt este nyolc óráig állt a forgalom a Bremenhaven–Cuxhaven vasútvonalnak ezen a szakaszán.
A baleset okait a szövetségi rendőrség és az Eisenbahn Bundesamt közösen vizsgálja.

Halász Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Figyelem!

Oldalunkon bizonyos esetben, elsősorban régebbi írások esetén vagy időszakosan valamennyi írás esetén előzetesen moderáljuk a hozzászólásokat vagy a hozzászólások lehetőségének időszakos vagy tartós felfüggesztését. Amennyiben erre nem kerül sor, úgy fenntartjuk az utólagos moderáció jogát. Moderációs alapelveinkről részletesebben az Impresszumban olvashatnak.