2012. 06. 30.

Hőségriadó van, vízosztás nincs

Úgy tűnik, nincs összhangban a MÁV sajtókommunikációja a valósággal. Míg tegnap azt ígérték, osztanak majd vizet a budapesti fejpályaudvarokon, addig a gyakorlatban azt tapasztaltuk, hogy a múlt heti állapotokhoz képest szinte semmi sem változott. Kivéve egy valamit: a meleget, hiszen többek között a főváros térségére harmadik fokozatú hőségriasztást rendeltek el.


A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága – amelynek megbízott vezetője Hackl Mónika – tegnap fennhangon hirdette: a budapesti fejpályaudvarokon, így a Keletiben is osztanak majd vizet a tikkadt utazóknak, tekintettel az elrendelt hőségriadóra. A RegionalBahn tudósítója, okulva a korábbi tapasztalatokból, megnézte, mi újság a főváros legforgalmasabb pályaudvarán. Az eredmény, nos, lehangoló.
Sem a Kerepesi út felőli csarnokban (képünkön), sem a Lotz Károly falfestményeivel díszített csarnokban nem találkoztunk a vízosztás nyomával, csak és kizárólag várakozó utasokkal

A csarnok végén, a jegypénztáraknál sem kaphattunk vizet

Késő délelőtti körsétánk idején a pályaudvaron vizet osztogató munkatársakat nem találtunk. Egyedül a MÁV-START meglehetősen eldugott ügyfélszolgálata mellett üldögélt két úriember egy nagyobb kupac vizespalackon – kérdésünkre azonban megtudtuk: ez a vasutasok vize, szó sincs semmilyen vízosztásról. Tegyük hozzá, sok felfrissülést a vasutasok sem remélhetnek a hűtetlen szódavíztől.
Ez a vasutasoké, nem az utasoké, tudatták a tudósítóval

A Keleti pályaudvaron egyébként sem találtunk vizet osztogató embereket. Megnéztük a hét elején már jelzett vízcsap-helyzetet is. Az eredmény felemás. Bár találtunk működő csapokat, azért még mindig van olyan kút, amiből nem folyik semmi.
A múlt héten ledugózva pihenő vízcsapok környékén most sem változott semmi
Ha pedig a hőségben megpihennénk, akkor padot is csak elvétve, jobbára a csarnokban vagy a bakok környékén találunk – már ha azon nem piheni ki a nap fáradalmait valamelyik vasutas vagy éppen a MÁV-csoportnak dolgozó alvállalkozó.
Ha már vizet nem kapunk, akkor pihenjünk meg a félárnyékban. De hol is? Vasutasok, takarítók pihennek minden szabad padon, amelyik éppen nincs túlságosan szem előtt, mondjuk a csarnokban
(fotók: Halász Péter)

Szerettük volna megtudni Hackl Mónikától, a MÁV-csoport szóvivőjeként is megszólaló megbízott kommunikációs igazgatótól, hogy mégis hol juthatunk az ígért vizet mégis hol találjuk a Keletiben? Telefonhívásunkra azonban nem reagált a megbízott igazgató asszony, így korábbi nyilatkozatát tartjuk érvényesnek: ő nem foglalkozik sajtóügyekkel. Úgy tűnik, ezek a száraz tények. Vagy csak a RegionalBahn tudósítója érkezett rosszkor, amikor éppen nem forgatott egyetlen tévéstáb sem?

RegionalBahn információk

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.