2016. 04. 20.

Az első helvét Vectron

Elkészült az első két Vectron-mozdony, amelyet majd egy éve rendelt meg a BLS. A Bern-Lötschberg-Simplon Bahn teherfuvarozó részlege számára tizenöt gépet rendeltek.


Elkészült az első két 193-as sorozatú mozdony, amelyet a BLS számára gyártott a Siemens – írja a Railcolor. A hír szerint a 193 401 és 402 pályaszámokon a németországi regiszterbe kerülő járművek közül a 193 401-es mozgott a Siemens München-Allachban lévő gyárának közelében. A jármű elején nagy méretben szerepel a pályaszám, míg oldalán a most is a BLS Cargonál szolgáló, a Railpooltól lízingelt TRAXX-okon is látható alpesi táj és a BLS reklámszlogenje szerepel.


A rendeléskor már megírtuk: a gépeket elsősorban az észak-déli tengelyen, Olaszország, Svájc, Németország és Hollandia területén vetnék be, a járműveket az ausztriai forgalomra szóló engedéllyel is el kell látnia a gyártónak. Az új mozdonyokat a Siemens három részletben szállítja majd: az első gépek 2016 második felében állnak majd szolgálatban, míg a többi jármű folyamatosan, 2018-ig kerül majd a BLS-hez.

Halász Péter

Írásaink kommentálására a RegionalBahn Facebook-oldalán van lehetőség.